‘Samen werkt het beter’
is hét handboek voor oplossingsgericht werken in de gehandicaptenzorg

Van basishouding tot techniek
Samen werkt het beter is hét handboek voor oplossingsgericht werken in de gehandicaptenzorg. Het boek gaat uitgebreid in op de basishouding van oplossingsgericht werken. De auteurs beschrijven namelijk heel concreet hoe je je deze basishouding eigen kunt maken en welke techniek je wanneer kunt inzetten.

Voor de zorg
Dit boek is voor iedereen die met mensen met beperkingen werkt. Zowel begeleiders, managers als behandelaars kunnen praktische tips uit dit boek halen. Dat is echt het mooie van oplossingsgericht werken: iedereen kan er wat mee!

Je leert welke oplossingsgerichte vragen en technieken je kunt gebruiken om aan te sluiten bij de belevingswereld van de ander.

Voor en door de praktijk
De vele praktijkvoorbeelden laten zien hoe oplossingsgericht werken concreet ingezet kan worden en wat dit vervolgens oplevert voor alle betrokkenen.

Actief aan de slag
De reflectievragen, tips, oefeningen en werkvormen nodigen de lezer uit om zelf actief aan de slag te gaan. Zowel met je houding op de werkvloer als in gesprekken met cliënten, collega’s en verwanten.

Studieboek voor studenten
Dit boek is bij een aantal Hogescholen opgenomen als studieboek, bijvoorbeeld bij de studie Social work, minor LVB. Daarnaast hoort het ook bij de literatuur voor het blok Hulpverleningskader – Oplossingsgericht werken van de RINO, Universiteit van Leiden.

Een aanrader, want deelnemers in opleiding tot GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog-generalist zijn lovend over het boek én over oplossingsgericht werken.


Daarom: een zeer compleet boek, geschikt voor onderwijs, training en praktijk!