Heb jij al een meevliegvogel?

Ook kinderen kunnen al jong kennis maken met positieve psychologie. Met die insteek maakten we een prentenboek.

Ons positieve prentenboek heet:
Beer en Millie de meevliegvogel
Een reis vol oplossingsgerichte vragen

Het boek is geschreven door mij en geïllustreerd door Mariët van de Merwe van mmm-illustraties. En wat is het prachtig geworden! Spelenderwijs kunnen kinderen kennis maken met oplossingsgerichte vragen en ontdekken ze de fijne vibe van positieve pyschologie.

Dit boek is heel geschikt voor hulpverleners om te gebruiken. Het geeft houvast in het werken met jongere kinderen met behulp van de werkwijze oplossingsgericht werken. Natuurlijk is het ook als vader of moeder een heerlijk boek om te lezen met je kind. Het is een leerzaam maar zeker ook een leuk boek om (voor) te lezen!

Werkboek Meevliegvragen

Bestel vooral ook het heerlijke praktische werkboek ‘Meevliegvragen.’ Het werkboek is volledig afgestemd op het prentenboek ‘Beer en Millie de meevliegvogel’. Iedere scene uit het prentenboek is namelijk gekoppeld aan een werkvorm in het werkboek.

‘Meevliegvragen’ is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 4-10 jaar. Het doel van dit werkboek is om dat kinderen leren dat ze mogen leren. Dat vallen geen falen is, maar dat er nog 1000 andere manieren zijn om iets te proberen.

Verschillende invalshoeken

De werkvormen zijn geïnspireerd door verschillende behandelmethodieken, zoals de oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfullness. Het kan dan ook een waardevolle visuele aanvulling zijn voor begeleidings- en behandeltrajecten.

Inmiddels is er ook een schitterende set met TOP vragen. Toffe Oplossingsgericht Positieve vragen. Met deze set komt positieve psychologie tot leven! Scroll snel even naar beneden 🙂

Stel meer TOP vragen!

Dat doe je met deze kaartenset met Toffe Oplossingsgerichte Positieve vragen. TOP vragen dus.

Deze set bestaat uit 30 kaarten. Bomvol praktische positiviteit. TOP vragen is gebaseerd op oplossingsgericht werken en positieve psychologie. Met deze vragen haal je het beste in het kind naar boven. Dat verdient ieder kind, toch?

De kaartenset bestaat uit 6 categorieën:

Basis: Zet jezelf in als instrument
Starters: Creëer een fijne gesprekssfeer en leer het kind kennen.
Dromen: Ontdek wensen en dromen met deze werkvormen.
Toffe oefeningen: Een aantal extra sprankelende oefeningen.
En nu?: Deze kaarten geven tools bij uitdagingen in een gesprek
Afsluiters: Tips om een gesprek goed af te sluiten.

De set gebruik je binnen het onderwijs, de opvoeding, bij begeleiding en behandeling.