Maak je gesprek visueel met deze werkvormen

In 2020 ben ik een fijne samenwerking aangegaan met RosaDeco.
Hieruit zijn mooie houten werkvormen ontstaan om jouw gesprek visueel te maken en oplossingsgericht in gesprek te gaan, zoals:

Schatkist vol krachten
De schatkist vol krachten zorgt voor leuke, positieve en energieke gesprekken. Met de tokens en kaarten uit de schatkist ga je in gesprek met het kind of client. Over groei, leermomenten, overwinningen, successen en mooie eigenschappen. Het kistje vul je met alle krachten die er zijn. Het verzamelen van krachten heeft een positief effect op het zelfvertrouwen. Alles wat je aandacht geeft groeit namelijk. Het is letterlijk een kist vol schatten. Iets om trots op te zijn.

€25.95 INCL. BTW

Aanvulset emoties
Als aanvulling op de schatkist is er de aanvulset emoties. Deze set geeft meer inzicht in de basisemoties. De vier b’s staan centraal: blij, boos, bedroefd en bang. Je gaat hierover met het kind of de client in gesprek. Wat voel je wanneer? En hoe kun je daarmee omgaan? Dit heet ook wel verbinding maken tussen hoofd en lijf. Je leert het kind of de client om emoties te herkennen en hiermee om te gaan.

€16.75 INCL. BTW

Stapje verder – ladder
Een derde houten product is de Stapje verder – ladder. De naam zegt het al, deze ladder maakt zichtbaar hoe een wens of doel stap voor stap te bereiken is. Door het poppetje kun je duidelijk zien waar je nu staat , hoe dat gelukt is en hoe je steeds weer een stapje verder kunt komen. Het is fijn voor het kind of client om dat zo voor zich te zien. Dat werkt motiverend. Alle facetten uit de schaalvraagtechniek kun je bij deze ladder naar hartenlust gebruiken als hulpverlener.

€19.95 INCL. BTW


Leuk product en prettig in gebruik. Ik heb het ingezet in gesprekken met tieners die de afgelopen tijd door Corona niet naar fysieke bijeenkomsten konden komen. Met behulp van de tokens kon ik met hen praten over waar ze momenteel wel energie uit kunnen halen en wat ze graag anders willen.

Anne over de schatkist vol krachten (03-2021)