Het gezicht achter Amfora trainingen
Ik ben Elise van der Giessen. Mijn werkpassie is om anderen aan het denken te zetten. Als ik een vraag stel en er valt een stilte, dan ben ik blij. Dan gebeurt er namelijk wat. Dan is de ander aan het denken over wat voor hem belangrijk is.

Mijn hart ligt bij oplossingsgericht werken. Dé ultieme manier om met open vragen iemand aan het denken te zetten. De positieve effecten van deze oplossingsgerichte gesprekken heb ik de afgelopen jaren ervaren. Ik wil deze manier van werken doorgeven. Daarom heb ik in 2018 Amfora trainingen opgericht.

Waar komt ‘Amfora’ vandaan? Een amfora is een kruik met twee oren. In de oudheid werden hierin kostbaarheden bewaard, zoals olie of wijn. De kruik staat voor mij symbool voor het bewaren van waardevolle dingen. Ik leer je waardevolle en positieve gesprekstechnieken aan. Ik laat je zien hoe je een gesprek van waarde kunt laten zijn voor alle deelnemers. De oren van de amfora staan voor mij symbool voor luisteren. Eén van de belangrijkste dingen die je in een gesprek kunt doen, is namelijk luisteren.

Tijdens supervisie en intervisie wil ik anderen laten ervaren dat oplossingsgerichte gespreksvoering voor energie zorgt. Dat je in korte tijd zulke vragen kunt stellen dat iemand weer verder kan en ook eigen regie ervaart. Super vind ik dat. Sinds oktober 2022 werk ik binnen de SGGZ als behandelaar. Ook hier onderzoek ik samen met de client hoe zijn weg naar herstel er uit ziet. Deze vraag brengt mensen in beweging. Hoe zwaar het leven soms ook is. Kleine stappen en het onderzoeken van lichtpuntjes geeft hoop.

Elise van der Giessen
Oprichter Amfora trainingen
Specialist in oplossingsgericht werken

Specialist
Bijna dagelijks voer ik oplossingsgerichte gesprekken. Met cliënten, met teams en met collega’s. Deze ervaring komt terug in mijn trainingen. Uit de praktijk gegrepen dus! De combinatie van doen, durven en bijschaven maken mij daarom specialist in oplossingsgericht werken.

Wat typeert mij?
Ik ben enthousiast, energiek en creatief. Dit breng ik over tijdens mijn trainingen. Ik zorg voor afstemming met de groep en houd van interactie. Ik ben in staat om van moeilijke vraagstukken kansen te maken. Bovendien inspireer ik anderen om te kiezen voor een positieve, kansrijke invalshoek.

Positieve schrijfsels
Ik ben co-auteur van het boek Samen werkt het beter. Daarnaast schrijf ik graag over alles wat ik meemaak. Dit varieert van hilarische situaties op de werkvloer tot betrokken gesprekken met cliënten. Ik schrijf met een knipoog en durf kritisch te kijken naar mezelf. Ook vertel ik open over alle bloopers die ik beter net wat anders had kunnen aanpakken. Want ook dat is oplossingsgericht werken: werkt iets niet? Doe dan wat anders.

Je kunt mij volgen op Linkedin en Instagram.

Mijn missie?
Anderen enthousiast maken over deze
mooie en positieve manier van werken

Elise van der Giessen

Opleidingen
Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Ik ben BIG-geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog en orthopedagoog-generalist. Ik ben geregistreerd Supervisor NVO.

Certificering: ik voldoe aan de kwaliteitscode voor docenten en ben CRKBO-gecertificeerd.

Ervaring
Ik heb ruim 15 jaar ervaring als gedragskundige in de gehandicaptenzorg. Sinds 2010 ben ik actief als trainer in oplossingsgericht werken. Inmiddels geef ik ook les voor de RINO bij de postdoctorale beroepsopleiding tot gz-psycholoog of orthopedagoog-generalist. Daarnaast geef ik met regelmaat energieke lezingen, workshops en webinars. Sinds oktober 2022 werk ik als behandelaar binnen de SGGZ. Ik heb geen moment spijt gehad van deze overstap. Ik kan weer ontwikkelen en groeien binnen mijn vakgebied. Heerlijk!

Amfora 
Kruiken
Twee oren
Luisteren
Amfora kruiken