Beer en meevliegvogel

Het boek heet: Beer en Millie de meevliegvogel. Een reis vol oplossingsgerichte vragen.

Dit prentenboek is geschreven door mij en geïllustreerd door Mariët van de Merwe van mmm-illustraties. En wat is het prachtig geworden! Spelenderwijs kunnen kinderen kennis maken met oplossingsgerichte vragen. Dit boek is heel geschikt voor hulpverleners om te gebruiken, het geeft houvast in het werken met jongere kinderen met behulp van de werkwijze oplossingsgericht werken. Natuurlijk is het ook als vader of moeder een heerlijk boek om te lezen met je kind. Het is een leerzaam maar zeker ook leuk boek om (voor) te lezen!

Bij dit prentenboek kun je ook een heerlijk praktisch werkboek bestellen: ‘Meevliegvragen.’ Iedere scene uit het prentenboek ‘Beer en Millie de meevliegvogel’ is gekoppeld aan een werkvorm in dit boek. Dit werkboek is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 4-10 jaar. Het doel van dit werkboek is om dat kinderen leren dat ze mogen leren. Dat vallen geen falen is, maar dat er nog 1000 andere manieren zijn om iets te proberen.

De werkvormen zijn geïnspireerd door verschillende behandelmethodieken, zoals de oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfullness. Het kan dan ook een waardevolle visuele aanvulling zijn voor begeleidings- en behandeltrajecten.